Mine beste oppskrifter

Mine beste oppskrifter

Kvikklunsjkake

KakerPosted by Margrete 05 Apr, 2018 21:57:44

Luftig sjokoladekake i langpanne med lys krem. Super til barneselskap!

Set steikeomnen på 180 grader. Steiketid 25-30 minutt.

4 egg
5 dl sukker
275 g smelta smør
2 dl mjølk
7,5 dl kveitemjøl
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
4 ss kakao

Pisk egg og sukker til eggedosis (luftig og nesten kvit.)
Smelt smøret og avkjøl det litt. Hell smøret i eggedosisen og rør med ei sleiv.
Mål opp mjølk og rør inn.
Mål opp kveitemjøl, bakepulver, vaniljesukker og kakao og rør inn.

Smør godt ei langpanne med smelta smør eller legg bakepapir i forma. Hell i røra. Steik i ca 25-30 min på 180 grader, nedst i omnen. Kaka er ferdig når den losnar frå kantane på langpanna, eller stikk med ein strikkepinne i kaka for å sjå om det heng fast rå deig.
Sett langpanna på rist for avkjøling - det er ikkje naudsynt å ta kaka ut av langpanna. Legg kjøkkenhandkle over og lat den stå til avkjøling. Mens kaka vert avkjølt tek me til med kremen.


Krem:
Oppskrifta på krem kan doblast om du vil.
3 ss kald kaffi (Om du ikkje har kald kaffi så kok opp 1 dl vatn og trekk gryta av plata. Tilsett 1ss kaffipulver og la det avkjøle i 10 min. Mål opp med skei kaffien du skal bruke i glasuren).
150 g smør
1 1/2 ss kakao
1 1/2 ts vaniljesukker
300-400 g melis

Rør saman alle ingrediensane til kremen er lys, det vert best resultat med kjøkkenmaskin. Kaka bør vere ganske avkjølt før ein smørjer utover glasuren, legg handa på og kjenn at kaka ikkje er over handvarm. Dryss på pynt om du vil, for eksempel strøssel eller kokos. Gjer dette med ein gang du har hatt på kremen, elles vert pynten laus.

Kaka kan frysast. Om du skal ta med kake til dugnad eller skuleavslutning kan du legge kakestykka på eit pappstykke som du kler med aluminiumsfolie, så slepp du å leite etter fatet når festen er slutt.  • Comments(0)