Mine beste oppskrifter

Mine beste oppskrifter

Heimelaga is med sjokoladebitar

Is og dessertPosted by Margrete 05 Apr, 2018 21:44:17

Fyldig og god is, og du kan tilsette smaken du likar best. Du treng ikkje ismaskin eller å røre i isen medan den stivnar om du gjer det på denne måten:

Sett 3 dl sukker i frysaren over natta.
Hakk 1 plate mørk kokesjokolade.

Pisk 6 eggeplommar med 3 dl frose sukker til luftig eggedosis, bland inn den hakka sjokoladen og sett blandinga i frysaren.

Vask vispen grundig og bruk rein bolle når du stivpiskar 6 eggekviter. Fortsett å piske i 15 minutt etter at eggekvita er stiv. Sett skåla med den stivpiska eggekvita i frysarane.

Stivpiskar 6 dl kremfløte.
Hent eggedosis og eggekvita frå frysaren og bland alt. Hell over i fine skåler, dekk med folie og frys.
Isen vert stiv is på nokre timar og kan holde seg i frysaren i om lag 2 månader.
Ta ut isen om lag ein time før den skal etast og sett den til tining i kjøleskapet.

Her er det heimelaga is i heimelaga skål som er pynta med sommarblomster.





  • Comments(0)