Mine beste oppskrifter

Mine beste oppskrifter

Gulrotkake i kakeform

KakerPosted by Margrete 05 Apr, 2018 21:59:25

4 egg
3 dl sukker
3 dl kveitemjøl
2 teskeier natron
2 teskeier kanel
1 teskeier salt
1 teskeier vaniljesukker
½ dl olje
4-5 dl rivne gulrøter

Set steikeomnen på 190 grader.
Steiketid 50-60 minutt.

Pisk egg og sukker til eggedosis (luftig og nesten kvit.) Rør inn mjøl, krydder og natron først og etterpå olje og rivne gulrøter. Smør godt ei kakeform, og hell i røra. Steik i ca 50-60 min på 190 grader, nedst i omnen. Kaka er ferdig når den losnar frå kantane på langpanna, eller stikk med ein strikkepinne i kaka for å sjå om det heng fast rå deig. Losne kake frå forma og avkjøl på rist, legg kjøkkenhandkle over. Mens kaka vert avkjølt tek me til med glasuren.

Glasur:
200 gram smørjeost, for eksempel Philadelphiaost
1 ts vaniljesukker
50 gram smelta smør
250 - 500 gram melis (½-1 pakke)

Rør saman glasuren, bruk gjerne miksmaster eller kjøkkenmaskin. Kaka bør vere ganske avkjølt før ein smørjer utover glasuren, legg handa på og kjenn at kaka ikkje er over handvarm. Smør glasuren utover toppen av kaka, dryss på appelsinkuler eller anna passande pynt om du vil. Glasuren er flytande ei stund, alt etter kor mykje melis du har rørt inn i glasuren.  • Comments(0)//mat.apelseth.no/#post6

Gulrotkake i langpanne

KakerPosted by Margrete 05 Apr, 2018 21:58:53

Stor oppskrift på gulrotkake til langpanne

8 egg
6 dl sukker
6 dl kveitemjøl
4 teskeier natron
4 teskeier kanel
2 teskeier salt
2 teskeier vaniljesukker
1 dl olje
8-10 dl rivne gulrøter

Set steikeomnen på 190 grader.
Steiketid ca 30 minutt.

Pisk egg og sukker til eggedosis (luftig og nesten kvit.) Rør inn mjøl, krydder og natron først og etterpå olje og rivne gulrøter. Legg bakepapir i botnen av langpanna, eller smør den godt med margarin, smør eller olje. Hell i røra. Steik i ca 30 min på 190 grader, nedst i omnen. Kaka er ferdig når den losnar frå kantane på langpanna. Sett langpanna på rist for avkjøling - det er ikkje naudsynt å ta kaka ut av langpanna. Legg kjøkkenhandkle over og lat den stå til avkjøling. Mens kaka vert avkjølt tek me til med glasuren.

Glasur:
400 gram smørjeost, for eksempel Philadelphiaost
2 ts vaniljesukker
100 gram smelta smør
500 - 1000 gram melis (1 - 2 pakkar)

Rør saman glasuren, bruk gjerne miksmaster eller kjøkkenmaskin. Kaka bør vere ganske avkjølt før ein smørjer utover glasuren, legg handa på og kjenn at kaka ikkje er over handvarm. Smør glasuren utover kaka, dryss på appelsinkuler eller anna passande pynt om du vil. Glasuren er flytande ei stund, alt etter kor mykje melis du har rørt inn i glasuren.  • Comments(0)//mat.apelseth.no/#post5

Brownies i langpanne

KakerPosted by Margrete 05 Apr, 2018 21:58:22

Sett steikeomnen på 175˚steiketid 30-40 minutt.

6 egg

9 dl sukker

450 gram smelta margarin

9 dl kveitemjøl

2 teskeier bakepulver

2 spiseskeier vaniljesukker

12 spiseskeier kakao

Pisk eggedosis av egg og sukker, stiv og nesten kvit.

Smelt margarin på svak varme, avkjøl litt og rør inn i eggedosisen.

Leit fram langpanna. Pensle kakeforma med smelta margarin, du kan bruke av det som vert smelta til kakerøra. Eller legg bakepapir i forma. Du kan også bruke matpakkepapir i forma og pensle det med smelta smør.

Mål opp mjøl, bakepulver, vaniljesukker og kakao og rør inn i eggedosisblandinga. Rør vert fast og ganske tung å røre for hand. Tøm kakerøra i forma. Vent til steikeomnen er varma opp til 175˚. Sett langpanna midt i omnen og steik kaka i 30-40 minutt. Ta ut av omnen og sett på ei rist. Avkjøl kaka i forma, skjær opp og legg på fat. Om du ikkje treng alt på ein gang kan du fryse resten.  • Comments(0)//mat.apelseth.no/#post4

Kvikklunsjkake

KakerPosted by Margrete 05 Apr, 2018 21:57:44

Luftig sjokoladekake i langpanne med lys krem. Super til barneselskap!

Set steikeomnen på 180 grader. Steiketid 25-30 minutt.

4 egg
5 dl sukker
275 g smelta smør
2 dl mjølk
7,5 dl kveitemjøl
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
4 ss kakao

Pisk egg og sukker til eggedosis (luftig og nesten kvit.)
Smelt smøret og avkjøl det litt. Hell smøret i eggedosisen og rør med ei sleiv.
Mål opp mjølk og rør inn.
Mål opp kveitemjøl, bakepulver, vaniljesukker og kakao og rør inn.

Smør godt ei langpanne med smelta smør eller legg bakepapir i forma. Hell i røra. Steik i ca 25-30 min på 180 grader, nedst i omnen. Kaka er ferdig når den losnar frå kantane på langpanna, eller stikk med ein strikkepinne i kaka for å sjå om det heng fast rå deig.
Sett langpanna på rist for avkjøling - det er ikkje naudsynt å ta kaka ut av langpanna. Legg kjøkkenhandkle over og lat den stå til avkjøling. Mens kaka vert avkjølt tek me til med kremen.


Krem:
Oppskrifta på krem kan doblast om du vil.
3 ss kald kaffi (Om du ikkje har kald kaffi så kok opp 1 dl vatn og trekk gryta av plata. Tilsett 1ss kaffipulver og la det avkjøle i 10 min. Mål opp med skei kaffien du skal bruke i glasuren).
150 g smør
1 1/2 ss kakao
1 1/2 ts vaniljesukker
300-400 g melis

Rør saman alle ingrediensane til kremen er lys, det vert best resultat med kjøkkenmaskin. Kaka bør vere ganske avkjølt før ein smørjer utover glasuren, legg handa på og kjenn at kaka ikkje er over handvarm. Dryss på pynt om du vil, for eksempel strøssel eller kokos. Gjer dette med ein gang du har hatt på kremen, elles vert pynten laus.

Kaka kan frysast. Om du skal ta med kake til dugnad eller skuleavslutning kan du legge kakestykka på eit pappstykke som du kler med aluminiumsfolie, så slepp du å leite etter fatet når festen er slutt.  • Comments(0)//mat.apelseth.no/#post3